Блог

Етерични масла и позитивни афирмации: пет моќни комбинации.

Новата година претставува ново поглавје во животот на секој од нас, како и можност да поставиме цели и решенија за годината што претстои. 

 Но, ние исто така разбираме дека изминатите две години донесоа голема неизвесност што можеби направи многу цели да изгледаат застрашувачки или недостижни. Сметаме дека вербата во себе е клучна за 2023 година да биде успешна и исполнета година, а еден од најдобрите начини за зајакнување на самодовербата е секојдневно да практикувате позитивни афирмации со помош на есенцијални масла.

Дали светот се менува или ние?

Длабоко во нас често имаме потреба да се преиспитуваме и да се прашуваме дали тоа е она вистинското?  Кај нас вродено е чуството на носталгија, особено при завршување на некој процес или животен круг,етапа или слично.Притоа истиот можеби и не бил она вистинското...

Етерични масла и позитивни афирмации: пет моќни комбинации.

Етерични масла и позитивни афирмации: пет моќни комбинации.

Новата година претставува ново поглавје во животот на секој од нас, како и можност да поставиме цели и решенија за годината што претстои. 

 Но, ние исто така разбираме дека изминатите две години донесоа голема неизвесност што можеби направи многу цели да изгледаат застрашувачки или недостижни. Сметаме дека вербата во себе е клучна за 2023 година да биде успешна и исполнета година, а еден од најдобрите начини за зајакнување на самодовербата е секојдневно да практикувате позитивни афирмации со помош на есенцијални масла.

Дали светот се менува или ние?

Дали светот се менува или ние?

Длабоко во нас често имаме потреба да се преиспитуваме и да се прашуваме дали тоа е она вистинското?  Кај нас вродено е чуството на носталгија, особено при завршување на некој процес или животен круг,етапа или слично.Притоа истиот можеби и не бил она вистинското...

Времето – лек за сè?  

Времето – лек за сè?  

Времето - лек за сè? Дали навистина е така? Дали времето е лек за сè или сè е интерпретација на нашиот раст и развој? 18ти,19ти и 20ти jануари пред 10 години беа најтешкото нешто што во животот сум го доживеала. Јоана имаше операција на срцева маана во Р. Бугарија....

1 Декември

1 Декември

1 Декември …woow за 1 месец Нова година.Од дете се радував за овие најубави моменти од годината, по 1 месец украсував секој сегмент од домот со голема радост и љубов. Како човек расте и работи на себе ја глед поголемата слика, таа моја радост и љубов која сум ја...

ПОМОШ ЗА ИЗБИВАЊЕ НА ЗАБИ

ПОМОШ ЗА ИЗБИВАЊЕ НА ЗАБИ

 Сите знаеме како растот на забите кај децата доведува до непроспиени ноќи, за нас и нашето бебе. Постои природен начин на кој можеме да му ...

ЕНЕРГЕТСТКИ ЦЕНТРИ- ЧАКРИ

ЕНЕРГЕТСТКИ ЦЕНТРИ- ЧАКРИ

КОРЕНСКА ЧАКРА   Чакрите, Корен чакра, Сакрал и Соларен Плексус, тие претставуваат енергетски центри лоцирани низ целото тело,  водејќи го протокот на енергија. ...

mk_MKMacedonian