Новата година претставува ново поглавје во животот на секој од нас, како и можност да поставиме цели и решенија за годината што претстои. 

 Но, ние исто така разбираме дека изминатите две години донесоа голема неизвесност што можеби направи многу цели да изгледаат застрашувачки или недостижни. Сметаме дека вербата во себе е клучна за 2023 година да биде успешна и исполнета година, а еден од најдобрите начини за зајакнување на самодовербата е секојдневно да практикувате позитивни афирмации со помош на есенцијални масла. 

 Што се афирмации? Афирмациите се едноставни, кратки и позитивни изјави кои можеме да ги повториме гласно или за себе за да ги елиминираме негативните мисли и да поттикнеме непоколеблива самодоверба. 

 Овие позитивни афирмации можат да ни помогнат да ги замениме вознемиреноста и сомнежите во себе со самодоверба и сила да преземеме силна акција кон она што сме го зацртале. 

 Клучот е да го промениме нашиот поглед на светот, односно да станеме свесни за фактот дека со нашите избори, верувања и однесување, свесно или несвесно, придонесуваме за реализација на нашите предвидувања. 

 Кога цврсто веруваме во нешто и сме сигурни во себе, сè што правиме е насочено кон постигнување на посакуваниот исход. 

Како есенцијалните масла помагаат при афирмации? 

 Општо познато е дека мирисот, емоциите и меморијата се тесно поврзани. 

 Ако мирисот на есенцијално масло го поврзувате со одредена афирмација, секогаш кога го вдишувате тој мирис, тоа може да ја поттикне таа позитивна мисла. 

 Кога ќе воведете нова афирмација во вашиот живот, изберете мешавина од есенцијално масло или масло за да се спарите со таа потврда. 

 Додека секојдневно ја изразувате оваа мисла, нанесете го избраното масло на вашата кожа или мирисајте го од шишето. 

 Нека тие прекрасни мириси на природата ве инспирираат и мотивираат да го постигнете она што го сакате. 

 Пет комбинации на етерични масла и афирмации 

 Направете ја 2023 година најдоброто поглавје во вашиот живот со овие пет комбинации на есенцијални масла и позитивни афирмации кои ќе ве поттикнат да бидете еден од вашите најголеми поддржувачи. 

 

Gratitude  ( Благодарност) 

 Комбинирајте го тоа масло со оваа потврда: 

 „Се чувствувам благодарен што со секое искуство станувам подобра верзија од себе“. 

 Gratitude  ги комбинира оживувачките мириси на коријандер, смирна и иланг-иланг кои, во комбинација со оваа потврда, ќе ви помогнат да останете приземјени и фокусирани на сè позитивно во животот. 

 Оваа потврда ви помага да го подигнете вашето расположение и ефективно да го промените вашиот поглед на животот. 

Abundance 

Комбинирајте го тоа масло со оваа афирмација: 

 „Можам да постигнам се што ќе поставам на ум“

Abundance е егзотична комбинација на етерични масла од темјан, цимет и портокал со свежи ноти на ѓумбир и каранфилче.  

Неговиот стимулирачки и мотивирачки мирис во комбинација со оваа афирмација ќе го трансформира вашиот начин на размислување и ќе ве насочи кон изобилство.  

Ако верувате дека сте достојни за успех, вашите емоции и однесување соодветно ќе се променат и ќе ве поттикнат да го постигнете она кон што се стремите. 

Joy 

Комбинирајте го тоа масло со оваа потврда:  

„Вреди и заслужувам живот исполнет со среќа и радост“. 

 Мешавина од есенцијално масло од Joy  оваа комбинација се сведува на длабоко  самоприфаќање. 

 Додадете неколку капки масло од Joy во вашата вечерна бања и препуштете се на неговата слатка мешавина од десет прекрасни есенцијални масла, истовремено повторувајќи ја таа позитивна мисла. 

 Кога ќе покажете сочувство кон себе, ќе почнете да верувате во себе, ќе престанете да се споредувате со другите, 

 ќе изградите психолошка отпорност и ќе најдете сила и храброст да ги остварите вашите соништа. 

Acceptance 

Комбинирајте го тоа масло со оваа потврда: 

 „Секој неуспех ми дава сила и мудрост“. 

Ако стравот од неуспех ве спречува да си поставите нови цели и аспирации, ова е потврда за вас. 

 Надминете го стравот прифаќајќи дека неуспехот е неизбежна станица на патот кон успехот. 

 Спојте ја таа потврда со Acceptance Oil Blend, примамлива мешавина од масла од сладок бадем, иланг-иланг, горчлив портокал и бергамот за да ве однесе чекор поблиску до самоприфаќање. 

Highest Potential 

Комбинирајте го тоа масло со оваа потврда:  

„Јас имам моќ да постанам величенствена“. 

Најчестите пречки се оние кои самите си ги поставуваме. 

 Започнете го денот со ова мешавина есенцијални масла. 

Намачкајте малку од ревитализирачката мешавина на масла со највисок потенцијал, која ги меша маслата од јасмин, цимет и октеа, на вашиот врат. 

 

Заедно, тие ве поттикнуваат да се чувствувате сигурни. 

Користете ја оваа моќна потврда за да го ослободите сомнежот во себе што ве спречува да го достигнете вашиот потенцијал и да ги следите вашите соништа. 

Кои други афирмации ги кажувате секој ден?  

mk_MKMacedonian