Моќта на семејните констелации

Моќта на семејните констелации

Психолошката техника развиена од страна на германскиот психотерапефт Берт Хелингер семејни констелации се користи за разрешување на многу психолошки теми како индивидуални така и теми од меѓу човечките односи и релации. Семејните констелации познати се и како техника...
Едвај останав жива по третирање со антибиотици за пневомонија, па животот ме донесе до реконетивното исцелување: Верица Огњанова за Женски магазин

Едвај останав жива по третирање со антибиотици за пневомонија, па животот ме донесе до реконетивното исцелување: Верица Огњанова за Женски магазин

Верица Огњанова има 34 години, и е од Неготино, како што ни раскажа од едно прекрасно место на природата и најубавото грозје Долни Дисан.  По професија е медицинска сестра и практичар и ментор по бројни холистички пракси и техники кои допринесуваат за една...
Етерични масла и позитивни афирмации: пет моќни комбинации.

Етерични масла и позитивни афирмации: пет моќни комбинации.

Новата година претставува ново поглавје во животот на секој од нас, како и можност да поставиме цели и решенија за годината што претстои.   Но, ние исто така разбираме дека изминатите две години донесоа голема неизвесност што можеби направи многу цели да...
Добро утро,секое утро: Ароматерапија за добро здравје и емоционален баланс

Добро утро,секое утро: Ароматерапија за добро здравје и емоционален баланс

Нејзиното височество – ароматерапијата! За благодетите кои можеме да ги добиеме од етричните масла раскажува Верица Огњанова…  Целе Ристески  BiGhma Aku Автор: Bela Aleksandra https://www.facebook.com/bela.aleksandra.7/videos/433385681627337...
ЦрноБело:  Верица Огњанова: Имав само 21 година, ми кажаа дека ќерка ми има Даунов синдром,  но нејзината насмевка ми е лек за се`

ЦрноБело: Верица Огњанова: Имав само 21 година, ми кажаа дека ќерка ми има Даунов синдром, но нејзината насмевка ми е лек за се`

„Да ти соопштат такво нешто на 21 година во 22 часот, да си сам и да си имал сосема нормална бременост беше доста шокирачки и како за шлаг на тортата – таткото славеше во кафена со другарите за нејзиното раѓање. Тоа беше најтешката ноќ, да имаш таков товар, а да...
mk_MKMacedonian