Што се есенцијални масла?

Овие се неjхранливи масла добиени директно од растенијата. Може да се добијат од кој било дел од растението, најчесто ливчиња, кората од цитруси, лисја, кора од дрво или корен. Тие се добиени со неколку различни методи, а најпопуларните се добиени со ладно притискање и дестилација.

Како да се користат есенцијалните масла?

🌸ВДИШУВАЊЕ

Маслата се всушност најпознати по својот мирис, но овие не се само миризливи масла. Најдобар начин за вдишување е преку дифузери каде што можете да го поставите каде и да посакате.

🌸 ДИРЕКТНО НА КОЖА

Многу есенцијални масла се познати по нивното позитивно дејство преку кожата, па поради оваа причина може да се користат директно на кожата, разредени во основно масло или крем. Кога се нанесуваат на кожата, тие влегуваат во организмот и за кратко време по пат на циркулирација во целиот наш организам !

🌸ИНГЕСТИЈА

Да, маслата исто така можат да се внесат преку ингестија. Но, само оние масла за кои се потенцира дека се безбедни за орална употреба. Young Living има линија vitality ,која е сигурна е и безбедна за орална употреба со упатство.

mk_MKMacedonian